Vårt arbete – barnet i fokus och hjälp till självhjälp

Vår utgångspunkt är alltid densamma – barnet i fokus. Vår verkliga hjärtefråga är barns rätt till ett tryggt liv. Ett liv utan våld där det finns möjlighet att gå klart skolan. Vägen dit går via hjälp till självhjälp. Då blir utvecklingen långsiktigt hållbar.

Tillsammans för en bättre framtid

Långsiktighet är ett av Barnfondens främsta signum. Genom att arbeta i samma område en längre tid får vi möjlighet att följa utvecklingen genom hela barndomen. Tillsammans med våra samarbetspartners kämpar vi för att förbättra barns och familjers villkor genom att fokusera på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd.

 

Här finns vi

Barnfonden stödjer utvecklingsprojekt i 19 länder i Afrika, Asien och Latinamerika genom våra samarbetspartners inom ChildFund Alliance. Just nu söker vi barnfaddrar till Indien, Kambodja, Etiopien, Kenya, Uganda och Bolivia.

Brasilien

Ecuador

Filippinerna

Gambia

Guatemala

Honduras

Indonesien

Mexiko

Senegal

Sri Lanka

Thailand

Zambia

Östtimor

Vill du stödja vårt arbete? Du kan bli barnfadder, månadsgivare eller ge en allmän gåva. Här kan du läsa mer om olika möjligheter att stödja utsatta barn i världen genom Barnfonden.

Aktuella insatser

Barnfonden grundades 1991. Genom åren har vårt arbete förändrat livet för barn och familjer över hela världen. Barnfondens fokus är att bidra till att fler barn i världen får en trygg uppväxt och en bättre framtid – oavsett om det handlar om rent vatten, rätten att gå i skolan eller att stoppa könsstympning.  Vi arbetar alltid med helheten för att barn ska må bra just nu – och i framtiden.

När du stödjer Barnfonden som månadsgivare bidrar du till våra projekt. Ger du en gåva till vårt allmänna arbete är du också med och bidrar till våra insatser. I flera av våra projekt samarbetar vi med Radiohjälpen, Forum Syd, EU, stiftelser och företag.

 

Exempel på vad vi gör just nu:

– Stoppa våld mot barn i Bolivia

– Stoppa trafficking i Burkina Faso och Kambodja

– Arbete mot könsstympning i Etiopien.

– Försörjningsprojekt för ungdomar i Etiopien

– Skolgång för barn i Indien

– Bygger barnvänlig motståndskraft i Etiopien

 

Swisha en gåva:

123 901 3020

Genom ditt stöd till Barnfonden bidrar du till att förverkliga de globala målen.

Globala mål som rör oss alla

På Barnfonden är de globala målen ett ständigt närvarande ramverk. Genom långsiktigt arbete med fokus på barn och insatser inom utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd bidrar vi till att flera av delmålen ska bli verklighet.

Vi har lyft fram elva av de globala målen som är särskilt centrala i vårt utvecklingsarbete. Läs mer om hur vi arbetar för att bidra till att uppnå dem.