Givarsidan - För faddrar och månadsgivare

Som fadder eller månadsgivare stödjer du vårt arbete inom hälsa, utbildning och försörjning. Du hjälper oss att skydda barnen mot våld och utnyttjande. Som fadder kan du följa ditt fadderbarns utveckling och se vilken skillnad ditt stöd gör.

Fadderskap

Här kan du läsa mer om fadderskapet, om hur du kan komma igång med brevväxling och om hur du gör för att ge en personlig gåva till ditt fadderbarn. Det finns också information för dig som är intresserad av att veta mer om hur ett fadderbesök går till.

Läs om vad coronavirusets spridning innebär för ditt fadderskap och för vårt arbete på kontoret i Sverige och i våra samarbetsländer här.

Från och med 1 januari 2020 kan du få skattereduktion på upp till 1 500 kronor per år för gåvor skänkta till Barnfonden. Reduktionen kommer att finnas med i din deklaration 2021. Läs mer här.

Vill du läsa mer om vårt arbete och ta del av personliga berättelser från andra delar av världen? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Gå med i Barnfondens Facebook-grupp för faddrar. Du hittar den här.

Hjälp oss att hitta fler som du

Är du fadder, gillar det vi gör och vill att ännu fler barn ska få chans till en bättre framtid – hjälp oss att värva fler faddrar! Berätta för familj, vänner, bekanta eller kanske dina kollegor om Barnfonden och vårt arbete för att göra världen till en lite bättre plats. Hjälper du oss att hitta en ny fadder kan vi gemensamt ta ytterligare steg mot en bättre värld. Kontakta oss på info@barnfonden.se så skickar vi värvningsfoldrar till dig.

Vill du betala ditt fadderbidrag via autogiro? Här anmäler du ditt autogiro digitalt. Du kan också kontakta oss så skickar vi hem en blankett till dig.

Månadsgivande

Som månadsgivare är du med och förändrar världen. När du stödjer vårt utvecklingsarbete har vi möjlighet att ge fler utsatta barn en bättre framtid.  Med hjälp av ditt stöd gör vi insatser inom områdena utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd.  Ditt stöd kan exempelvis användas för att göra ett område i Etiopien bättre rustat för klimatkatastrofer eller för att ge barn med funktionsnedsättningar i Kambodja en möjlighet att delta i skola och samhälle på lika villkor.

Barnfondens tidning

Vanliga frågor

Vad innebär det att vara fadder till ett barn?

Som fadder har du möjlighet att följa ditt fadderbarn från barnsben tills han eller hon gått ut skolan och tagit steget ut i vuxenlivet. Redan i ditt välkomstpaket får du ett foto på ditt fadderbarn tillsammans med information om barnet, familjen och arbetet som vi bedriver i området. Du kan brevväxla med ditt fadderbarn och på så sätt lära känna både barnet och familjen bättre. Många faddrar besöker sina fadderbarn och vi hjälper till att arrangera mötet.

Hur används mitt fadderbidrag?

För att kunna stödja ditt fadderbarn vet vi att hela det omgivande samhället måste förändras och utvecklas. Ditt bidrag går därför inte direkt till ditt fadderbarns familj utan till hela programområdet. Våra fokusområden är utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Du följer och har kontakt med just ditt fadderbarn men stödet kommer alla barn i området tillgodo.

 

Är du inte fadder idag men vill bli? Läs mer och anmäl dig här.