Bli fadder till ett fadderbarn, bidra till mer barnskratt i världen

Visst är det härligt när barn får skratta och visst borde alla barn få slippa våld i sina liv! Som fadder till ett fadderbarn ger du fler barn i världen möjlighet att växa upp i trygghet och må bra.

 

Som fadder till ett fadderbarn i Barnfonden stödjer du vårt arbete i ett helt område. Genom brev och rapporter ser du hur ditt stöd gör nytta och bidrar till ditt fadderbarns och hela det omgivande samhällets utveckling.

 

”Har känt mig så trygg med att ha stöttat er och det har varit toppen att få tidningen regelbundet samt en rapport då och då om vårt fadderbarn. Allt har fungerat jättebra och jag har rekommenderat andra att bli fadder hos Barnfonden!”

Karin från Västerås.

Som fadder till ett fadderbarn förändrar du liv

Det personliga fadderskapet innebär kontakt och utbyte med människor i en annan del av världen. Vi ser hur det skapar en ökad förståelse och en vilja att vara med och förändra. Att vara fadder ger insikter och kunskap om barns liv runt om i världen och om den egna möjligheten att påverka detta liv till det bättre. Som fadder förändrar du liv. Ditt fadderbarns och kanske ditt eget.

Så här fungerar ett fadderskap

Första stegen i ditt fadderskap

Du kan välja om du vill bli fadder till en flicka eller en pojke, vilket land barnet ska komma från och om du vill blir fadder till ett lite yngre eller äldre barn. Vill du att Barnfonden väljer går det förstås också bra.

Efter ett par dagar får du hem ett välkomstpaket med information om ditt fadderbarn. Du får ett foto på barnet, information om familjen och om projektområdet. Om du inte valde autogiro när du anmälde dig som fadder kan du nu välja om du vill betala via autogiro eller via plusgiro.

När din första betalning har kommit in till oss och överförts till ditt fadderbarns projektområde, är fadderskapet igång på riktigt. Snart får du välkomstbrev från både landkontoret, projektpersonalen och ditt fadderbarn. Du kan nu börja skriva brev själv och skicka en personlig gåva om du vill det.

Du väljer själv hur länge du vill vara fadder till ett barn. Ditt stöd är inte bindande.

Att vara fadder i Barnfonden är stort. Jag har själv varit det i många år och vet vilken glädje det är att kunna hjälpa ett barn – och samtidigt stödja ett helt samhälle.

Jag tror på Barnfondens grundtanke; för att kunna hjälpa ett barn till ett bättre liv måste hela samhället kring barnet förändras.

Det är därför det är så härligt när jag får brev från mitt fadderbarn där hon berättar om att skolan har fått nya bänkar eller att hälsocentret har fått en ny våg. Då vet jag att jag inte bara hjälper till att förändra världen för mitt fadderbarn – utan att jag hjälper henne att förändra hela den värld vi alla lever i. Det är stort. Bli fadder du också!

Hälsningar,

Lena Endre

Just nu behöver vi faddrar till barn i Bolivia, Kenya, Etiopien, Indien och Kambodja.

Du stödjer hela samhället

Ditt fadderbarn är i fokus. Men ditt stöd betyder mycket mer än så. Barnfonden arbetar för att hela det lokala samhället ska utvecklas. För att ditt fadderbarn ska må bra och ha en bättre framtid måste samhället runt omkring också förändras.

En personlig relation

Som fadder har du möjlighet att få en personlig relation med ditt fadderbarn, familjen och hela området där de bor. Du kan hålla kontakt genom att brevväxla och vill du finns det möjlighet att besöka ditt fadderbarn. Du ser hur pengarna når fram och gör verklig nytta.

Det här får du som fadder:

  • Ett foto på ditt fadderbarn och du får veta lite mer om barnets och familjens situation och hur deras liv ser ut.
  • En beskrivning av det lokala projekt som familjen deltar i. Här kan du läsa vad fadderbidragen används till i just ditt projekt.
  • En gång om året får du en rapport som berättar hur ditt fadderbarn har det, om projektets arbete och om de förändringar som skett i området.
  • Du får Barnfondens faddertidning och vårt nyhetsbrev via e-post.
  • Du kan också brevväxla med ditt fadderbarn och på så sätt lära känna både barnet och familjen bättre. Många faddrar besöker sina fadderbarn och vi hjälper till att arrangera mötet.

Och framförallt – du får möjlighet till kontakt med ett barn, en familj och ett område i en annan del av världen. En kontakt som ofta utvecklas till en långvarig, nära och personlig relation.

Bli fadder idag!

Vill du ge bort ett fadderskap i present? Kontakta oss per telefon eller mejl så hjälper vi dig.