Pengar till klasskassan genom en god handling

Genom Barnfonden kan ert idrottslag eller er skolklass samla in pengar till lag- och klasskassan och samtidigt göra en god handling. 50 procent av det ni säljer för går direkt till er klass- eller lagkassa.

Istället för att sälja prylar, kakor eller godis ger ni människor möjlighet att genom en gåva bidra till att utsatta familjer i Kenya får rent vatten. Kenya är ett land som återkommande drabbas av torka så detta är en gåva som bokstavligt talat räddar liv. Genom er försäljning får dessutom fler människor upp ögonen för hur det ser ut i andra delar av världen.

En fördel är att ni slipper den extra administration som krävs vid annan typ av försäljning. Det är inga varor som ska lagerhållas i bostaden och därefter levereras till de som handlat.

Genom den fantastiska svenska uppfinningen Solvatten kan familjer rena vatten bara med hjälp av värmen från solen. Och värme finns i överflöd på dessa breddgrader.

Ni tjänar pengar till klasskassan, vi levererar Solvatten till Kenya.

Så här går det till

1. Ni skickar in en anmälan eller ringer oss

Länk till anmälan finns längre ned. I anmälan fyller ni i namn på lag eller klass, kontaktuppgifter och eventuella frågor ni har.

2. Vi skickar säljblad till er

Vi skickar ett säljblad till er digitalt. Bladet skriver ni ut i flera exemplar och delar ut till de som ska sälja.  Skriv ut några extra som kan lämnas på föräldrars arbetsplatser eller på liknande platser. Ju större spridning, desto mer till klasskassan.

På säljbladet finns all information som säljarna behöver. En text om Solvatten som förklarar hur uppfinningen fungerar. En text om Barnfonden. Samt en QR-kod som köparen använder för att swisha pengar. För de som saknar swish finns det även ett traditionellt plusgiro-nummer på bladet.

Skriv ut bladet i färg och om ni har möjlighet, laminera det gärna. Då håller det längre och ser proffsigare ut.

3. Ni skriver ut säljblad och börjar sälja

Utöver säljbladet får ni även länkar som kan skickas med mail, sms eller läggas upp på sociala medier. Ju mer säljbladet och länkarna sprids desto större är chansen till en god förtjänst.

När köpet genomförts får köparen som vanligt en direkt bekräftelse i sin swishapp om att Barnfonden mottagit gåvan. Köparen får även ett tack via sms direkt från Barnfonden en tid senare.

4. Vi överför pengar till er

Hälften av försäljningssumman för varje såld gåva går till klassen/laget och hälften går till vårt arbete för att ge familjer i Kenya rent vatten genom Solvatten. Utbetalning till er görs när insamlingen är avslutad.

Ingen administrativ hantering, inga återbesök!

Klassen/laget slipper försäljningslistor som ska sammanställas och behöver heller inte göra återbesök för att lämna en såld produkt.

Skicka in er anmälan

Låter det intressant? Fyll i och skicka in anmälan via länken nedan. Hur enkelt som helst!

Om ni har några frågor eller funderingar, kontakta oss på info@barnfonden.se eller via telefon 040 – 12 18 85.

Ni kan skriva ut ett underlag om ni vill ta med till laget eller klassen och visa hur det går till.

När barn samlar in pengar eller säljer saker är det viktigt att tänka på barnens trygghet. Ni som förening, ledare, lärare, föräldrar har ett ansvar för barnen och via länken nedan ger vi några tips på vad som är viktigt att tänka på för barnens säkerhet.