Pengar till klasskassan genom en god handling

Genom Barnfonden kan ert idrottslag eller er skolklass samla in pengar till lag- och klasskassan och samtidigt göra en god handling.

Istället för att sälja prylar, kakor eller godis säljer ni rent vatten till utsatta familjer i Kenya, ett land drabbat av långvarig torka.  Ni bidrar då också till att sprida kunskap om hur det ser ut i andra delar av världen. Och så slipper ni den extra administration som krävs vid annan typ av försäljning. Det är inga varor som ska lagerhållas i bostaden och därefter levereras till de som handlat.

Genom den fantastiska svenska uppfinningen Solvatten kan familjer rena vatten bara med hjälp av värmen från solen. Och värme finns i överflöd på dessa breddgrader.

Ni tjänar pengar till klasskassan, vi levererar Solvatten till Kenya.

Så här går det till

Säljblad med all information

Klassen/laget får ett säljblad som skickas till er digitalt. Bladet skriver ni ut i flera exemplar och delar ut till de som ska sälja.  Skriv ut några extra som kan lämnas på föräldrars arbetsplatser, läscirkel, körer eller andra sammanhang. Ju större spridning, desto mer till klasskassan och till rent vatten.

Ni väljer helt och hållet själva hur ni vill sälja, vem som ska sälja och hur mycket ni vill sälja för. Men för bästa resultat, ha gärna en genomtänkt plan för försäljningen innan ni anmäler er.

Swish och plusgiro

På säljbladet finns all information som säljarna behöver. En text om Solvatten som förklarar hur uppfinningen fungerar. En text om Barnfonden. Samt en QR-kod som köparen använder för att swisha pengar. För de som saknar swish finns det även ett traditionellt plusgiro-nummer på bladet.

Skriv ut i färg och laminera

Skriv ut bladet i färg och om ni har möjlighet, laminera det gärna. Då håller det längre och ser proffsigare ut.

Länkar som enkelt kan delas

Vi förser er med länkar som kan skickas med mail, sms eller läggas upp på sociala medier. Ju mer säljbladet och länkarna sprids desto större är chansen till en god förtjänst.

Tydlig bekräftelse och ett tack

När köpet genomförts får köparen som vanligt en direkt bekräftelse i sin swishapp om att Barnfonden mottagit gåvan. Köparen får även  ett tack via sms direkt från Barnfonden en tid senare.

Hälften till er, hälften till rent vatten

Hälften av försäljningssumman för varje såld gåva går till klassen/laget och hälften går till vårt arbete för att ge familjer i Kenya rent vatten genom Solvatten. Utbetalning till er görs när insamlingen är avslutad.

Ingen administrativ hantering, inga återbesök

Klassen/laget slipper försäljningslistor som ska sammanställas och behöver heller inte göra återbesök för att lämna en såld produkt.

Skicka in er intresseanmälan

Låter det intressant? Fyll i och skicka in intresseanmälan via länken nedan. Hur enkelt som helst!

Om ni har några frågor eller funderingar, kontakta oss på info@barnfonden.se eller via telefon 040 – 12 18 85.

Ni kan skriva ut ett underlag om ni vill ta med till laget eller klassen och visa hur det går till.

När barn samlar in pengar eller säljer saker är det viktigt att tänka på barnens trygghet. Ni som förening, ledare, lärare, föräldrar har ett ansvar för barnen och via länken nedan ger vi några tips på vad som är viktigt att tänka på för barnens säkerhet.