Ge bort ett fadderskap

En gåva som sprider dubbel glädje

Att ge bort ett fadderskap i present är hur enkelt som helst. Och, vågar vi säga, mycket uppskattat av mottagaren. Allt du behöver göra är att klicka vidare till anmälningsformuläret nedan och fylla i dina och den blivande fadderns uppgifter där.

Det går också utmärkt att kontakta oss på info@barnfonden.se eller 040 – 12 18 85 om du vill ha personlig hjälp. Kristina, Julia, Kristin och Sevgi på Givarservice är där för att svara på dina frågor och funderingar.

Så här går det till

1
Via anmälningsformuläret ovan fyller du i dina betalningsuppgifter och vem som ska bli fadder. Du kan även ange eventuella önskemål om land, ålder och kön på fadderbarnet.

2
Du får ett välkomstbrev hemskickat inom en vecka. Där finns en presentation om barnet, projektområdet, en fadderhandbok och Barnfondens tidning. Du får även ett fint gåvokort med kuvert som du kan använda när du ska ge bort fadderskapet.

3
När ditt autogiro är godkänt och första dragningen skett är fadderskapet i gång. Efter ett par månader får faddern ett första brev från fadderbarnet.

Frågor och svar

Vem får vilken information?

Som betalare får du den information som skickas från vårt kontor i Sverige – betalningsinformation, nyhetsbrev, tidning osv. Personen som står som fadder får utskicken som handlar om själva fadderskapet – brev från fadderbarnet och programområdet, årsrapporter osv.

Hur betalar jag fadderskapet?

Autogiro är det enklaste sättet att betala fadderbidraget på. När ditt autogiro är godkänt från banken så läggs det in i vårt system för dragning. Månadsdragningen görs en gång i månaden och tidigast den 26:e varje månad. Fadderbidraget är 250 kronor i månaden. Fadderskapet löper vidare till dess att det avslutas av dig som betalare.

Hur fungerar brevskrivningen?

När fadderskapet startat kommer ett första brev från fadderbarnet efter ett par månader. Läs mer om brevväxling.

Har du fler funderingar?

Om du har fler frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta Givarservice. Du kan också läsa mer om hur ett fadderskap fungerar.