”Efter min gåva till Ukraina läste jag på mer om Barnfonden och fastnade för möjligheten att stödja utsatta barn genom långsiktigt utvecklingsarbete. Särskilt gillar jag kopplingen mot klimatkrisen som finns med i det mesta av Barnfondens arbete.”
– Ulf, månadsgivare hos Barnfonden sedan 2022

Bli månadsgivare och rädda liv

Tillsammans ger vi barn trygghet i ett föränderligt klimat

Som månadsgivare bidrar du till att ge barn som lever i utsatta delar av världen en tryggare uppväxt och bättre framtid. Klimatförändringar och fattigdom gör att många barn lever i otrygghet och med stor oro inför framtiden. Ett av Barnfondens viktigaste uppdrag är att ge fler barn trygghet samt förebygga och stoppa våld mot barn. Vi arbetar för att skapa en miljö för barn där det finns förutsättningar att utvecklas och där barnen kan nå sin fulla potential. En miljö och ett liv där det finns plats för glädje, tillförsikt och skratt. Som månadsgivare bidrar du också till de akutinsatser vi gör varje år i olika delar av världen.

Som månadsgivare bidrar du bland annat till att:

  • Fler barn får börja, fortsätta och gå klart skolan
  • Fler barn får säker tillgång till livsviktigt rent vatten
  • Fler barn skyddas från våld, övergrepp och trafficking
  • Fler barn kan växa upp i områden där klimatvänlig teknik som solpaneler används och där motståndskraften inför klimatförändringarna är större

Ge fler barn en trygg uppväxt – bli månadsgivare idag!

Det här får du som månadsgivare

Vi berättar och återrapporterar löpande om vårt arbete för att du som månadsgivare ska kunna se hur ditt stöd gör skillnad. Du kan följa oss i sociala kanaler, ta del av information i våra nyhetsbrev och två gånger per år får du hemskickat vår givartidning.

Ditt månadsgivande är inte bindande utan du kan när som helst avsluta det genom att kontakta oss.

Ditt stöd når fram och gör skillnad

Alla givare vill vara säkra på att pengarna de skänker når fram, används rätt och gör skillnad. Som givare till Barnfonden kan du vara helt trygg med att vi använder dina pengar så som det är tänkt och arbetar för att de ska göra största möjliga nytta. Vi har en mycket noggrann och professionell uppföljning och kontroll i flera led och många system på plats för att se till att allt går rätt till. Vi har 90-konto, kontrolleras av Svensk insamlingskontroll och är medlemmar i den svenska branschorganisationen för tryggt givande, Giva Sverige, med runt 170 medlemmar.

Läs mer om vår ekonomi, uppföljning och kontroll