Du är med och förändrar världen

För 100 kronor i månaden kan du bli månadsgivare och stödja vårt arbete för att ge fler barn chans till en bättre framtid. Projekten vi driver är många och angelägna.

Fler barn får chansen till ett bättre liv

Som månadsgivare stödjer du vårt utvecklingsarbete för att ge fler barn chans till en bättre framtid. Vi fokuserar på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Det är också inom dessa områden som vi driver projekt. Alltid med barnets behov i fokus.

Projekten du stödjer är många och angelägna.

När du är månadsgivare stödjer du insatser på olika platser runt om i hela världen. Det kan handla om vårt arbete för att stoppa könsstympning av flickor. Här ser vi att våra insatser förändrar attityder mot könsstympning och det i sig gör att färre flickor drabbas. Det kan också vara projekt för att barn med funktionshinder inte ska vara utestängda från skolan och samhället. Alla barn ska kunna delta på så lika villkor som möjligt. Vi driver också projekt för att se till att fler barn i världen får födelsebevis.

Månadsgivare är ett bra alternativ för dig som vill stödja vårt allmänna arbete för att ge fler barn i världen möjlighet till en bättre framtid.
Ditt stöd går dit där det gör allra mest nytta.

Håll dig uppdaterad

Vi berättar och återrapporterar löpande om vårt arbete för att du som månadsgivare ska kunna se hur ditt stöd gör skillnad. Du kan följa oss i sociala kanaler, ta del av information i våra nyhetsbrev och två gånger per år får du hemskickat vår faddertidning.

Exempel på aktuella projekt

Som månadsgivare stödjer du alla de projekt vi för närvarande driver. Du väljer alltså inte ut något enskilt projekt, utan ditt stöd används där det bäst behövs just nu.

Skola till fler i konfliktdrabbade Mopti

För att barn ska ha möjlighet att gå i skolan behövs mer än skolbyggnader, böcker och lärare. I konfliktdrabbade Mopti i Mali bygger vi och rustar upp skolor, samtidigt som vi förändrar synen på utbildning. Då får fler barn möjlighet att gå i skolan – särskilt flickor.

Läs mer

Lärocenter i Indien ger nya möjligheter

I vår projekt i Kotra i Rajasthan, Indien, tar vi ett första steg för att förbättra situationen för de marginaliserade barnen i området. Med projektet kommer åtta lokala lärocenter, så kallade ”Community Based Learning Centres”, att etableras och redan efter första året ser vi fina resultat.

Läs mer

Ökad klimatsäkerhet i Kambodja och Etiopien

Lek och spel mot våld i Bolivia

Exempel på andra pågående projekt

 – Arbete mot könsstympning och andra skadliga traditionella sedvänjor i Etiopien. Läs mer om vårt arbete mot könsstympning.

 – Försörjningsprojekt för ungdomar i Etiopien

– Stärkande av flickors möjlighet till utbildning i Burkina Faso

– Insats för att ge fler barn i Kambodja födelsebevis

För 100 kronor per månad eller mer bidrar du till en lite bättre värld.

Bli månadsgivare idag!