Barnfonden: ”Stark koppling mellan klimatfrågan och barnrätt”

Barnfonden använder forskning och programerfarenhet för att vägleda sitt eget arbete men också för att påverka hur andra utvecklingsorganisationer arbetar. Vårt dokument, Strategier för att stoppa våld mot barn i ett föränderligt klimat – 4 åtgärder vi kan vidta nu för att ge barn trygghet i klimatpåverkade samhällen, riktar sig till den globala guide –  INSPIRE Strategies – som används av utvecklingsorganisationer överallt för att stoppa våld mot barn. Barnfonden efterfrågar ett mer medvetet sammanförande av SDG 13: Climate Action och SDG 16.2: Ending Violence Against Children i organisationers utvecklingsprogram.

Läs dokumentet

Mer om Barnfondens klimatarbete

Vi fokuserar på klimatet – för barnens skull

Barnfondens klimatrapporter

Barnfondens barnrättskonferens 2021 med fokus på barn och klimat – Se hela konferensen i efterhand

Om Barnfonden och ChildFund Alliance

Barnfonden är en religiöst och partipolitiskt obunden barnrättsorganisation som med barnet i fokus adresserar grundläggande orsaker till fattigdom och utsatthet. Tillsammans med våra givare – privatpersoner, företag, institutioner, stiftelser – samt barn, familjer och personal i våra programområden arbetar vi varje dag för att ge fler barn i världen en trygg uppväxt och en bättre framtid.

Barnfonden ingår i det globala nätverket ChildFund Alliance vars 11 medlemmar stödjer över 23 miljoner barn i 70 länder. Vi arbetar långsiktigt och utifrån ett helhetsperspektiv på barns behov. Vi kämpar för att förbättra barns och familjers villkor genom att fokusera på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Vi arbetar dessutom för att förebygga katastrofer och öka beredskapen i områden som drabbas hårt av klimatförändringarnas effekter.