Temat för Musikhjälpen 2024 i Sundsvall är Alla har rätt att överleva sin graviditet

 

Musikhjälpen 2024 i SVT och SR kommer att sändas från Stora Torget i Sundsvall den 9-15 december. Det är första gången som Musikhjälpen sänds från Sundsvall och det sammanfaller med att staden firar sitt 400-årsjubileum just i år.

Årets tema är ”Alla har rätt att överleva sin graviditet”. Mödradödlighet är en undanskymd katastrof i skuggan av ett ökande antal krig och konflikter i världen. Även klimatkatastrofer, fattigdom och diskriminering gör att gravida inte får tillgång till den vård de behöver. Förra årets tema var Ingen ska behöva dö av hunger.

Programledarna för Musikhjälpen 2024 kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.

Barnfonden har fått stöd av Musikhjälpen samt varit med i SVT-sändningen vid flera tillfällen

Barnfondens projekt har fått stöd av Musikhjälpen vid flera tillfällen. Just nu har vi två projekt i Etiopien som finansieras bland annat med stöd från Musikhjälpen-insamlingen. Insatserna syftar till att minska förekomsten av barnarbete samt se till att barn i konfliktområden kan få gå i skolan.

Vi har också flera gånger besökt TV-buren. I videon här nedan ser du vår generalsekreterare Martina Hibells medverkan under förra årets sändning.

 

Musikhjälpen har samlat in nästan 600 miljoner kronor

Musikhjälpen startade 2008 och årets upplaga är alltså den 17:e. Totalt har Musikhjälpen samlat in nästan 600 miljoner kronor till behövande människor i världen.

Starta en insamlingsbössa eller bidra till Musikhjälpens insamling på annat sätt

Här startar du en egen insamlingsbössa som du och andra kan skänka pengar i: Insamlingsbössa

Bidra till insamlingen: Ge en gåva

De 25 insamlingar som just nu har högst insamlat belopp: Topplista