Steg för steg - Så här fungerar gåvoshoppen

1. Köp gåvor som gör världen lite bättre

Köp en eller flera gåvor i vår gåvoshop. Du kan till exempel välja mellan vatten, en get eller trygg förlossning. Alla gåvorna är en del av våra långsiktiga projekt för att ge barn runt om i världen en chans till en bättre framtid.

2. Du får ett gåvokort att ge bort

Som tack för din beställning får du ett digitalt gåvokort. Du hittar länken i tackmejlet som skickas efter ditt köp. Du kan ladda ned och skriva ut gåvokortet eller mejla det till den du vill ge din gåva. Vill du hellre ha ett tryckt gåvokort beställer du detta som en vanlig gåva. De tryckta gåvokorten kostar 50 kronor och du hittar dem längst ned i gåvoshoppen. Vi skickar det tryckta gåvokortet med post så att du har det inom en vecka.

3. Dina gåvor gör skillnad där behovet är som störst

Gåvan du köper ingår i ett av våra större projekt som Barnfonden driver. Köper du en matkasse används den till exempel i projekt som minskar hungern. Gåvan moringaträd används i projekt med plantering av träd. Köper du boskap eller en solvattenenhet, ingår utbildning om skötsel av gåvan.

Frågor och svar

Hur används pengarna?

Gåvorna används i större projekt som Barnfonden driver. Gåvan vatten till exempel används i projekt som syftar till att ge barn tillgång till rent vatten i skolor eller i området där de bor, men den kan även användas inom ett projekt med mål att säkra vattenförsörjning för odling. När ett projekt har full finansiering används gåvan till ett annat projekt med vatten.

Hur väljer ni ut var gåvorna används och vem som kan få till exempel en get?

Det är alltid de mest utsatta och mest behövande som får ta del av våra insatser. Alla gåvorna används i större projekt som drivs i våra programområden.

Jag har inte fått mitt digitala gåvokort

Kontrollera din skräppost, ibland hamnar det där! Hittar du inte ditt tackmejl ber vi dig kontakta oss på info@barnfonden.se eller 040-12 18 85, så mejlar vi en ny länk till dig.

Kan man ge bort till exempel en get till sitt fadderbarn?

Nej, det går inte att ge gåvor från vår gåvoshop till ditt fadderbarn. Gåvorna är en del i ett större projekt och används till insatser för de barn och familjer som bor i området där projektet drivs.  På så vis gör din gåva allra störst nytta och förändrar livet för många utsatta barn.

Hur snabbt kan jag få mitt gåvokort?

När du köpt en gåva får du ett tackmejl med länk till gåvokort. Det skickas så fort köpet är avslutat. Har du köpt mer än en gåva får du en länk per gåva. Köper du ett tryckt gåvokort skickar vi det så att du har det inom en vecka. Oftast tar det bara 3 – 4 dagar.