Steg för steg - Så här fungerar gåvoshopen

1. Köp gåvor som gör världen lite bättre

Köp en eller flera gåvor i vår gåvoshop. Du kan till exempel välja mellan tillgång till vatten, tygbindor, rätt till utbildning eller någon av de andra gåvorna som också finns i gåvoshopen. Alla gåvorna är en del av våra långsiktiga projekt för att ge barn runt om i världen chansen till en trygg framtid.

2. Du får ett gåvokort att ge bort

När du lagt din beställning får du ett digitalt gåvokort som skickas till dig i tackmejlet direkt efter ditt köp. Du hittar gåvokortet via länken i tackmejlet. Gåvokortet kan laddas ned och skrivas ut, alternativt kan du mejla det direkt till den du vill ge din gåva.

Vill du hellre ha ett tryckt gåvokort?

Då beställer du det som en vanlig gåva. De tryckta gåvokorten kostar 50 kronor och du hittar dem längst ned i gåvoshopen. Gåvokortet skickas med post så att du har kortet inom en vecka.

3. Dina gåvor gör skillnad där behovet är som störst

Genom att köpa en gåva bidrar du till arbetet i de projekt som Barnfonden driver runt om i världen. Barnfonden arbetar med att skapa långsiktiga och hållbara lösningar som säkrar en trygg framtid för barn och familjer i ett föränderligt klimat.

Tillsammans med våra samarbetspartners och med stöd från våra givare förbättrar vi barns och familjers livssituation både i nutid och framtid. När du köper din gåva hos Barnfonden kan du vara säker på att den alltid når fram där den behövs som mest.

Tack för att du bidrar till att öka tryggheten för barn runt om i världen.

Frågor och svar

 • Gåvorna i gåvoshopen utgör exempel på insatser inom Barnfondens projekt runtom i världen och representerar vad ditt bidrag kan komma att användas till. Alla gåvor är framtagna efter hur arbetet bedrivs utifrån våra fokusområden: utbildning, hälsa, klimat, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Din gåva används alltid där behovet är som störst. Oavsett typ av insats är barns rättigheter, barns trygghet, omtanke för miljö och klimat samt jämställdhet och inkludering centrala delar.

 • Alla gåvorna är en del av våra långsiktiga projekt för att säkra tryggheten för barn runt om i världen – därför är det alltid de mest utsatta och mest behövande som får ta del av våra insatser. Arbetet sker i samarbete med lokala partners och myndigheter i de områden där projekten drivs.

 • När du köpt en gåva får du ett tackmejl med en länk till ditt gåvokort som skickas till dig så fort köpet är avslutat. Har du köpt mer än en gåva får du en länk per gåva.

  Om du har köpt ett tryckt gåvokort skickar vi det så att du har det inom en vecka. Oftast tar det endast 3 – 4 arbetsdagar.

 • Nej, det går inte att ge gåvor från vår gåvoshop till ditt fadderbarn.

  Gåvorna är en del i ett större projekt och används till insatser för de barn och familjer som bor i området där projektet drivs. På så vis gör din gåva allra störst nytta och förändrar livet för många utsatta barn.

 • Kontrollera din skräppost, ibland hamnar tackmejlet där.

  Om du inte hittar ditt tackmejl ber vi dig kontakta oss. Du kan mejla oss på info@barnfonden.se eller ringa oss på 040-12 18 85, så ser vi till att mejla en ny länk till dig.