Steg för steg - Så här fungerar gåvoshoppen

1. Köp gåvor som gör världen lite bättre

Köp en eller flera gåvor i vår gåvoshop. Du kan till exempel välja mellan en solcellslampa, en get eller skolböcker. Alla gåvorna är en del av våra långsiktiga projekt för att ge barn runt om i världen en chans till en bättre framtid.

2. Du får ett gåvokort att ge bort

Som tack för din beställning får du ett digitalt gåvokort som du kan ladda ner och skriva ut eller mejla. Vill du hellre ha ett tryckt gåvokort beställer du detta som en vanlig gåva. De tryckta korten kostar 49 kronor per kort och du hittar dem längst ned i gåvoshoppen. Vi skickar det tryckta gåvokortet med post så att du har det inom en vecka.

3. Vi levererar dina gåvor dit de bäst behövs

Vi levererar dina gåvor till barn, familjer, skolor och byar i våra projekt runt om i världen. Alla gåvor köps in på plats för att stödja den lokala ekonomin och för att reducera transportkostnader och miljöpåverkan.

Frågor och svar

Hur används pengarna?

Vi använder gåvopengarna till att köpa in skolböcker, solcellslampor och de andra produkterna till barn, familjer, skolor och byar i våra projekt runt om i världen. Alla gåvor köps in på plats för att stödja de lokala ekonomierna och för att reducera transportkostnader och miljöpåverkan.

Hur väljer ni ut vem som ska få getter, solcellslampor, skolböcker mm?

Alla gåvorna delas ut i Barnfondens fokusområden där vi arbetar långsiktigt för att ge barn en chans till en bättre framtid. Det är alltid de mest utsatta och mest behövande som får ta del av våra insatser.

Hur snabbt kan jag få mitt gåvokort?

Vi skickar ditt gåvokort så att du har det inom en vecka. Oftast tar det bara 3-4 dagar. Om du vill ge bort ett gåvokort nu meddetsamma kan du istället välja ett digitalt gåvokort som du laddar ner för att skriva ut eller mejla iväg.

Jag behöver mitt gåvokort bums, hur gör jag?

Om du vill ge bort ett gåvorkort nu meddetsamma väljer du ett digitalt gåvokort som du laddar ner för att skriva ut eller mejla iväg.

Jag har inte fått mitt digitala gåvokort

Kolla gärna en extra gång i din skräppost, ibland hamnar det där! Annars går det fint att kontakta oss på info@barnfonden.se eller 040-12 18 85, så mejlar vi en ny länk till dig.

Kan man ge bort t ex en get till sitt fadderbarn?

Nej, tyvärr inte. Gåvorna i vår gåvoshop går till barn och familjer runt om i våra fokusområden. Getterna går till exempel till ett område på landsbygden i Etiopien och i Zambia, solcellslamporna till skolbarn och familjer i Rajastan i Indien. Och skolstartspaket till barn i konfliktdrabbade Mali.