Palestine Drinks matchar det insamlade beloppet från Näringslivsuppropet i Malmö

Efter Näringslivsuppropet den 14 juni startade Altitude Meetings och Barnfonden en insamling för barnen i Gaza. Förra veckan kunde vi berätta att den nått målet 100 000 kronor. Malmöföretaget Palestine Drinks har nu gått in och dubblat den insamlade summan.

Palestine Drinks lanserades i Malmö våren 2024.

Vi är glada över att kunna berätta att vi tagit emot en större gåva från företaget Palestine Drinks. Donationen till Barnfondens arbete i Gaza kommer att gå till distribution av 194 kubikmeter dricksvatten.

Enorma hjälpbehov på plats

40 000 palestinier har dödats sedan Israels invasion av Gaza, varav 15 000 barn. I stora delar av Gaza råder fullt utvecklad svält samtidigt som sjukdomar sprids snabbt när tillgång till vatten och sanitet är otillräcklig.

– Det vi ser är en humanitär katastrof. Med 850 000 barn på flykt är Gaza just nu den farligaste platsen i världen för barn, säger Johan Brattström, chef Finanisering & Engagemang.

Tack vare gåvan från Palestine Drinks får 64 555 personer tillgång till tre liter vatten vardera. Vi riktar ett stort tack till hela företaget!

Barnfondens akutinsats

Distributionen av dricksvatten genomförs av vår partnerorganisation inom ChildFund Alliance, som varit verksam i Palestina sedan 1992. Organisationen har sedan Israels invasion bistått mer än 500 000 internflyktingar i Gaza med vatten latriner, hygienkit, renhållning och sophantering.

Här kan du läsa mer om vårt arbete.