Läs Barnfondens årsrapport 2022

Vår årsrapport för 2022 är nu klar och godkänd av våra externa revisorer. Årsrapporten består av verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse samt årsredovisning och utgör dessutom den effektrapport vi och andra medlemmar i Giva Sverige – branschorganisationen för tryggt givande i Sverige – sammanställer en gång per år.

Lär dig mer om vårt arbete och de frågor vi fokuserar på

Framförallt innehåller den jättemycket intressant information om Barnfondens insatser 2002. Insatser som syftar till att ge fler barn som lever i utsatthet mer trygghet och bättre framtidsutsikter. Vår vision är en hållbar värld där barn blir lyssnade på, tas om hand och blir respekterade. En värld där varje barn kan säga:

Jag är trygg! – Jag är frisk! – Jag är glad! – Jag har en utbildning! – Jag har en röst!

Läs vår årsrapport och lär dig mer om det viktiga arbete vi med hjälp av stödet från alla våra givare genomför.

Om Barnfonden och ChildFund Alliance

Barnfonden är en religiöst och partipolitiskt obunden barnrättsorganisation som med barnet i fokus adresserar grundläggande orsaker till fattigdom och utsatthet. Tillsammans med våra givare – privatpersoner, företag, institutioner, stiftelser – samt barn, familjer och personal i våra programområden arbetar vi varje dag för att ge fler barn i världen en trygg uppväxt och en bättre framtid.

Barnfonden ingår i det globala nätverket ChildFund Alliance vars 11 medlemmar stödjer över 23 miljoner barn i 70 länder. Vi arbetar långsiktigt och utifrån ett helhetsperspektiv på barns behov. Vi kämpar för att förbättra barns och familjers villkor genom att fokusera på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Vi arbetar dessutom för att förebygga katastrofer och öka beredskapen i områden som drabbas hårt av klimatförändringarnas effekter.