Eniros VD Hosni Teque-Omeirat: ”Det var en självklarhet att agera på det sätt vi kan.”

Den 6 februari 2023 vaknade vi till nyheten att Turkiet och Syrien drabbats av en förödande jordbävning. Kommande dagar följde tusentals efterskalv och det rapporterade dödsantalet steg. För Hosni Teque-Omeirat, VD för Eniro, var det en självklarhet att agera.

Barnfonden fick ett generöst bidrag av Eniro, ett bidrag som möjliggjorde för oss att kunna nå ut till ännu fler drabbade barn och familjer i Syrien. I samband med internationella kvinnodagen lyfter Eniro Barnfondens akutinsats på sin hemsida. Hosni vill att fler ska ha möjlighet att stötta kvinnor och barn som drabbats av katastrofen i Syrien.

Vi frågade Hosni hur han ser på företags samhällsansvar och varför Eniro valde att stötta just Barnfondens akutinsats.
—————————————————————————-

Ni agerade snabbt genom att redan dagen efter jordbävningskatastrofen i Syrien och Turkiet skänka en generös summa pengar till Barnfondens akutinsats för människorna, och framför allt barnen, som drabbats.

– Bilderna som strömmade ut från platserna var nästan overkliga och berörde många av oss på Eniro. Det var en självklarhet att agera på det sätt vi kan – jag vet också att många av våra anställda agerade snabbt genom att skänka pengar personligen och bidra.

Hur gick era tankar kring att stödja de som drabbats av katastrofen?

– Vi läste ganska snart efter katastrofen om olika initiativ som startades och konvojer som planerades med kläder, mediciner och andra förnödenheter, För oss var det enklaste och effektivaste sättet att skänka pengar till en professionell organisation som gör jobbet.

Varför bestämde ni er för att ge en gåva via just Barnfonden?

– Jag känner till Barnfonden sedan tidigare och vet att de mindre organisationerna såsom Barnfonden många gånger har svårt att nå ut i bruset. Barnfonden gör ett otroligt viktigt arbete för barn runt om i världen och det ville vi gärna bidra till.

Ni har också valt att lyfta Barnfondens insamling till Syrien på er hemsida, varför vill ni göra det?

– På internationella kvinnodagen så har vi valt att upplåta våra hemsidor med 15 miljoner besökare månatligen till Barnfonden att sprida sitt budskap – ett viktigt budskap om de kvinnor och barn som drabbats i katastrofen – jag hoppas att Barnfonden ska nå ut och fler ska kunna få möjlighet att stötta ert arbete.

Vad tänker ni att man som företag kan göra/har för ansvar när det kommer till samarbeten med civilsamhället?

– Socialt engagemang är en av de viktigaste faktorerna för många medarbetare idag. Varför går vi till jobbet, syftet med vår affär och det goda vi kan bidra till i vårt samhälle är viktiga frågor som en arbetsgivare idag måste kunna svara sina medarbetare. Frågor som samtliga också borde vara relevanta för varje bolagsledare. De är högst essentiella för mig.

Läs mer

Läs mer om akutinsatsen

Stöd akutinsatsen

 

Om Barnfonden och ChildFund Alliance

Barnfonden är en religiöst och partipolitiskt obunden barnrättsorganisation som med barnet i fokus adresserar grundläggande orsaker till fattigdom och utsatthet. Tillsammans med våra givare – privatpersoner, företag, institutioner, stiftelser – samt barn, familjer och personal i våra programområden arbetar vi varje dag för att ge fler barn i världen en trygg uppväxt och en bättre framtid.

Barnfonden ingår i det globala nätverket ChildFund Alliance vars 11 medlemmar stödjer över 23 miljoner barn i 70 länder. Vi arbetar långsiktigt och utifrån ett helhetsperspektiv på barns behov. Vi kämpar för att förbättra barns och familjers villkor genom att fokusera på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Vi arbetar dessutom för att förebygga katastrofer och öka beredskapen i områden som drabbas hårt av klimatförändringarnas effekter.