Akutinsats efter brand i Cox’s Bazar

Måndag den 22 mars utbröt en brand i världens största flyktingläger i Cox’s Bazar, Bangladesh. Minst 15 personer har omkommit och över 500 har skadats.

Drygt 50 000 människor har förlorat tak över huvudet och många av sina personliga tillhörigheter. Infrastruktur och inrättningar relaterade till hälsa, utbildning och trygghet för barn har förstörts.

Det är en stor katastrof som drabbar redan utsatta människor hårt.

Vi ger barnen trygghet

Barnfonden och ChildFund Alliance gör nu en akutinsats för att hjälpa barn och familjer i lägret tillbaka till trygghet och säkerhet så snabbt som möjligt. Det handlar om allt från att ge familjer tillgång till rent vatten och tak över huvudet till psykosocialt stöd till de barn som just nu befinner sig i en mycket traumatisk situation.

Skänk en gåva

Stöd vår insats så att vi kan ge fler barn trygghet i en svår situation.

Swish: 123 539 4069
Plusgiro: 90 13 02-0
Märk din inbetalning Bangladesh

Eller skänk en gåva via vår hemsida

Mer om Cox’s Bazar

SVT Nyheter om branden 

Barnfonden gör under kommande år en stor insats i Cox’s Bazar för att motverka att barn och ungdomar i lägret utsätts för övergrepp, exempelvis sexuellt- och könsrelaterat våld. Även innan branden var den humanitära situationen för barnen i flyktinglägret mycket allvarlig och särskilt utsatt är den för flickor.

Läs mer om vårt projekt i Cox’s Bazar