Hälsa på ditt fadderbarn

Vill du besöka ditt fadderbarn? Ta då kontakt med oss minst åtta veckor innan du planerar att resa. Vi hjälper dig att få kontakt med personalen vi samarbetar med i området där ditt fadderbarn bor.

Så här går det till

På vår anmälningssida hittar du allt material du behöver. Anmälningsblankett, vår policy för fadderbesök med mera. Ladda ned och skicka in de ifyllda blanketterna till oss.

Du planerar tillsammans med personalen på plats

Efter att vi tagit emot dina anmälningsblanketter, skickat vidare till våra kollegor på plats och fått ett ok på besöket så tar du över kontakten. Tillsammans med personal på landskontoret i ditt fadderbarns land kommer ni överens om detaljerna kring besöket hos ditt fadderbarn.  I de flesta fallen blir man upphämtad av personal på hotellet där man bor för gemensam transport till området där fadderbarnet bor.

Vanligtvis brukar själva besöket vara på projektkontoret. Många följer också med och hälsar på i barnets skola. Berätta gärna för personalen vad du skulle vilja se och göra under besöket. Förbered frågor som du kan ställa under besöket. Att ha några aktiviteter inplanerade kan ofta vara ett bra sätt att göra situationen lite mer familjär, både för fadder och fadderbarn.

Bokning av resa

Du bokar själv resa och hotell. Det kan vara bra att känna till att det kan tillkomma kostnader för transport under besöket och ibland också tolk. Projektpersonalen brukar tipsa om hotell i den närmaste staden där det är lämpligt att bo natten före och efter besöket.

Dela med dig av din resa

När du kommer hem igen vill vi gärna höra om din fadderresa. Om du har en berättelse du vill dela med dig av efter ditt fadderbesök kan du skicka text och bild till oss på info@barnfonden.se