Villervalla gör klädkollektion för Barnfonden

Mönstret är med barn, kläderna är för barn – och hela kollektionen säljs till förmån för just barn. Villervallas kollektion stödjer Barnfondens arbete med att bekämpa malaria och undernäring bland barn under fem år i Mali. 

Villervallas och Barnfondens kollektion finns i två färgkombinationer med samma mönster: ett rosarött och ett blågrönt. Mönstret är en symbol för världens alla barn – med samma grundläggande rättigheter.

– Vårt mönster symboliserar Barnfondens arbete och blir visuellt på barnkläder, tack vare Villervalla. Jag hoppas att kunderna och barnen känner en glädje i symboliken. Samtidigt som de bär de fina pyjamasarna och plaggen är de aktivt med och bidrar till att rädda liv genom att stödja vårt arbete för barn i Mali. Jag är stolt över vårt samarbete med Villervalla som lyckats så väl med att ge mönstret liv på ett helt nytt sätt, säger Anna Svärd, generalsekreterare på Barnfonden.

Villervalla har stöttat många olika organisationer genom åren. Att göra en hel kollektion till förmån för en barnfokuserad organisation som Barnfonden är ett unikt initiativ som går i linje med företagets grundvärden:

– Vi arbetar för hållbarhet och för att motverka en slit- och slängmentalitet. Vi månar om mjuka värden och arbetar för att vara inkluderande. Våra kläder ska vara för alla barn. Det här samarbetet känns bra i magen och vi ser många likheter mellan det Villervalla och Barnfonden arbetar för: att barn ska få vara barn, säger Hanna Håkansson, Villervallas grundare och VD.

Kollektionen består av två pyjamasmodeller, en heldress, en mössa och en t-shirt för barn i åldern 1–12 år. För varje sålt plagg går 25 procent till Barnfondens projekt i Mali med fokus på att förebygga undernäring och malaria bland barn under fem år. En miljon barn under fem år lider av kronisk undernäring i Mali som är ett av världens fattigaste länder.

Villervalla kommer att sälja kollektionen till förmån för Barnfonden i alla sina butiker i Sverige och i webbutiken, med start hösten 2018: www.villervalla.se