Välgörenhet genom Barnfonden

Du kan göra skillnad och förändra liv

Barnfonden grundades 1991 och har i snart 30 år arbetat för att skapa en bättre värld. En värld där fler barn får gå i skola, fler barn har bättre hälsa och fler barn känner sig trygga och säkra. Vårt arbete möjliggörs av våra många givare – faddrar, månadsgivare, företag och olika institutioner och stiftelser. Tillsammans förändrar vi världen!

Stöd utsatta barn och bekämpa fattigdom

Det finns många olika sätt att stödja utsatta barn och bekämpa fattigdom i världen på genom Barnfonden. Du kan bli fadder för 250 kronor i månaden och ha personlig kontakt med ett fadderbarn i Afrika, Latinamerika eller Asien. Om du inte vill ha den personliga kontakten, eller vill ge en lägre summa kan du istället bli månadsgivare till Barnfondens allmänna arbete. Eller så kan du handla gåvor som gör underverk i vår gåvoshop.

Oavsett hur du väljer att ge kan du vara säker på en sak – ditt stöd används för att göra världen till en bättre plats för barn. Alla våra insatser runt om i världen syftar till att ge fler barn utbildning, bättre hälsa och en trygg uppväxt. Och vi gör vårt yttersta för att se till att ditt stöd används så effektivt som möjligt.

90-konto och medlemmar i Giva Sverige

Barnfonden har 90-konto, kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll och är medlemmar i Giva Sverige, branschföreningen för tryggt givande. Vår styrelse är oavlönad. Barnfondens kontor ligger i Malmö och här arbetar samtliga anställda i Sverige.

Del av globala nätverket ChildFund Alliance som ger stöd till 23 miljoner barn i världen

Barnfonden är en del av det globala nätverket ChildFund Alliance vars elva medlemsorganisationer tillsammans stödjer 36 miljoner barn och familjer i 70 länder världen över. Gemensamt för alla elva är att vi arbetar med fadderskap som ett sätt att göra skillnad. Vi ger dig som vill bidra till en bättre framtid möjligheten att lära känna ett barn och en familj i en annan del av världen, samtidigt som du månadsvis stödjer barnets område ekonomiskt. Ditt stöd används för att bygga skolor, se till att det finns rent vatten, motverka könsstympning och andra typer av våld mot barn och mycket mycket annat.