Testamentsgåvan – den som varar i tid

Tänker du på Barnfonden i ditt testamente är du med och gör skillnad för många barn även i framtiden. Med ett testamente är det du, och bara du, som bestämmer vem som ska ärva dig. I Sverige har vi en lag som regler vad som händer med en persons tillgångar vid dödsfall. Lagen tar inte hänsyn till personliga önskemål eller olika familjebildningar utöver den traditionella kärnfamiljen. Vill du själv bestämma vem som ska ärva dig måste du skriva ett testamente.

Du bestämmer – vi hjälper dig

Karin Bergqvist är ansvarig för testamentsgåvor på Barnfonden och får regelbundet frågor från våra givare, ofta barnfaddrar, om hur det går till när man vill testamentera till oss:

– Det jag vill lyfta fram är att även mindre gåvor gör stor skillnad. Vissa väljer att testamentera en procent till Barnfonden, andra betydligt mer. Oavsett storlek gör pengarna skillnad för många barn. Många känner en stor glädje i att det finns möjlighet att fortsätta förändra livet för många barn och familjer i Barnfondens programområden.

Kontakta mig om du vill veta mer

Kontakta oss:

– Att fundera på och skriva testamente kan väcka många frågor. Jag är ansvarig för testamenten på Barnfonden och du är varmt välkommen att höra av dig till mig.

E-post: karin.bergqvist@barnfonden.se
Tel: 040-12 18 85

Varför testamentera till Barnfonden?

Du kan vara med att göra skillnad för barn även långt fram i tiden. Barnfondens arbete är möjligt tack vare gåvor som till största del kommer från privatpersoner. Vår drivkraft är att stärka barns rättigheter. Genom vårt långsiktiga arbete vill vi skapa möjligheter till en bättre framtid för barn som lever under mycket fattiga förhållanden.

Du kan känna dig trygg över att vi förvaltar din gåva på bästa sätt. Barnfonden betalar ingen vinst- eller gåvoskatt och det gör att pengarna vi får från våra givare kommer till del där de behövs som allra mest. En testamenterad gåva gör stor skillnad för många barn och skapar nya möjligheter till en bättre framtid. Väljer du att ha med Barnfonden i ditt testamente ska vårt organisationsnummer finnas med: 846003-9020.

Vi vill gärna säga tack

Berätta gärna för oss om du har skrivit in Barnfonden i ditt testament. Vi vill inte ha testamentet eller veta summan, men vi är glada om vi får en chans att säga tack!

Tänk på detta:

  • Var tydlig
  • Ha två vittnen över 15 år som inte är arvstagare
  • Dina testamentesvittnen behöver inte se innehållet i testamentet
  • Förvara på ett ställe där det kan hittas – och gör kopior

Frågor och svar

Här har vi samlat vanliga funderingar kring testamentsgåvor: Frågor och svar

Vi är en del av Goda Testamentet

Barnfonden är en del av Goda Testamentet och samarbetar med Avtal24. Om du vill ha personlig rådgivning kan du ta hjälp av deras jurister. Via Goda testamentets hemsida får du 20 procent på rådgivningstjänsten.