Välkommen till nya Barnfonden.se

Är den riktigt bra gjord kan den hålla i fem år, men många känns daterade efter bara två, tre år. Här berättar Alex Castro från webbyrån Pocketsize vad som är nyckeln till en bra, hållbar hemsida och varför han ville ta sig an uppdraget att skapa en helt ny webb för Barnfonden. 

Till en början var det den tekniska aspekten som lockade mest. Att göra en ny hemsida för Barnfonden krävde lite extra från oss, berättar Alex Castro som driver webbyrån Pocketsize i Malmö. Han förklarar vidare att utmaningen var att koppla ihop ett stort verksamhetssystem med den nya hemsidan och att skapa en funktionell gåvoshop.

När arbetet väl var igång var det andra även andra delar som drev Alex och hans fyra kollegor. De fick stor inblick i Barnfondens arbete och lärde sig samtidigt mer om vårt utvecklingsarbete runt om i världen.

Alex Castro startade webbyrån Pocketsize för fyra år sedan. Han är grafisk designer i grunden och har varit projektledare för arbetet med Barnfondens nya hemsida.

Nyckeln är navigering

Barnfondens gamla hemsida hade flera år på nacken. Den lanserades 2011 och kunde inte längre möte de krav dagens internetanvändare har på en hemsida. Vår möjlighet att nå ut med information och berätta om arbetet vi bedriver var begränsad.

– Navigering är nyckeln. Barnfonden har mycket att information att förmedla. Därför är det viktigt att alla som besöker hemsidan kan hitta det de söker, annars skapas lätt irritation. Hur innehållet är strukturerat är därför otroligt viktigt, berättar Alex.

Samma upplevelse för alla

På Barnfonden arbetar vi alltid långsiktigt och med hållbarhet. Det gäller även hemsidor. Pocketsize idé om hur en funktionell och hållbar hemsida tas fram går i linje med vårt arbete och det var en viktig aspekt i valet av webbyrå.

– I vår bransch finns det standarder vi måste anpassa oss till. Sedan finns det trender. Problemet är att de inte alltid är hållbara. Vi anser att funktionerna måste vara tillgängliga för alla och hålla över tid, förklarar Alex.

Han berättar vidare att en risk med väldigt trendiga hemsidor är att de många gånger bara fungerar på nya datorer, telefoner eller särskild webbläsare. Vad Pocketsize alltid strävar efter är att skapa en modern och tilltalande design som håller sig till standarder så att alla besökare på hemsidan får samma upplevelse. Oavsett om du har en gammal mobil eller en helt ny dator.

Pocketsize har sitt kontor i Malmö och här arbetar fem personer med webbutveckling, e-commers-lösningar och webbapplikationssystem.

Stort engagemang ger resultat

Den 1 december lanserades Barnfondens nya hemsida – www.barnfonden.se. Pocketsize har skapat en sida som är flexibel och som vi på Barnfonden själva kan utveckla.

– Vi ville ge Barnfonden det lilla extra och det blev ett resultat vi är otroligt nöjda med. En av våra bästa slutprodukter någonsin och det är delvis för att vi är mycket mer engagerade i det här projektet än vi egentligen har tid med, avslutar Alex.

Vi kan bli bättre

Hemsidor kan ständigt förbättras och utvecklas. Vi arbetar hela tiden med att förbättra Barnfondens nya webb och du får gärna höra av dig om du har synpunkter på innehåll, funktion eller kanske något helt annat. Kontakta oss via e-post: info@barnfonden.se eller på telefon: 040-12 18 85