Sandra Stojiljkovic är Barnfondens nya ambassadör

Vi är glada över att kunna berätta att Sandra Stojiljkovic är ny ambassadör för Barnfonden. Sandra arbetar främst som skådespelare inom teater och film, och tillhör den fasta ensemblen på Malmö Stadsteater. För den bredare publiken är hon kanske mest känd från tv-serierna Tunna blå linjen, Försvunna människor och Top Dog. Samarbetet är ytterligare ett steg mot att fortsätta driva och sprida Barnfondens fokus på barns rätt till trygghet i områden som drabbas av klimatförändringar.  

Sandra Stojiljkovic. Foto: Johan Rheborg

Hej Sandra! Berätta lite om dig själv!
Jag heter Sandra Stojiljkovic och är 42 år. Jag arbetar som skådespelare på scen och tv och bor ihop med mina två pojkar och min man. Jag älskar att jobba, möta nya människor, umgås med vänner och familj och fixa i trädgården.

Vad brinner du för?
Jag brinner för nyfikenhet, lekfullhet, fantasi och att utforska saker och ting. Jag inspireras av att prova och lära mig nya saker och att vill utvecklas så mycket jag bara kan. Jag vill gärna inspirera och påverka, skapa eftertanke och frågeställningar.

Varför tackade du ja till att bli ambassadör för Barnfonden?
Jag tackade ja för att om man kan hjälpa till och göra skillnad så vill jag göra det. Jag har alltid brunnit för barn och barns rättigheter. Det var faktiskt så jag började hela min karriär. Jag engagerade mig länge inom barn- och ungdomsteater, och jobbade många år aktivt med att försöka sända ut budskapet att barnkultur är minst lika viktig som vuxenkultur. Jag har också jobbat som både lärare och pedagog. Det finns någonting hos barn som berör mig djupt. Deras lekfullhet, tillgång till fantasi och tilltron på människan. Vi har mycket att lära ifrån barn runtom oss. Vår enda uppgift är att älska dem. För att citera Astrid Lindgren ”Ge barnen kärlek, mer kärlek och ännu mera kärlek så kommer folkvettet av sig själv”.

Vad ser du mest fram emot med ambassadörsskapet? 
Att lära mig massor av nya saker! Att sätta mig in mer i hur man kan hjälpa till, men också lära mig om hur det fungerar inom en barnrättsorganisation.

——————————————–

Det här innebär ett ambassadörsskap hos Barnfonden
En ambassadör hjälper oss att synliggöra och öka kännedomen om vårt arbete, vilket i förlängningen bidrar till att vi kan hjälpa fler barn runt om i världen. Engagemanget kan ske via ambassadörens egna plattformar eller i Barnfondens kanaler. En ambassadörs åtagande är helt oavlönat och sker på frivillig basis, helt enkelt för att man vill och tycker det arbete Barnfonden gör är viktigt.