Nyårsyoga under kristallkronan

Efter ett besök hos sitt fadderbarn Aniqa på Kap Verde-öarna bestämde sig Magdalena Lagerström för att hon ville bidra mer till Aniqas fadderområde. Hon började då arrangera yoga-kvällar på Grand Hotel i Alingsås. Grand Hotel lånade ut en vacker lokal och då eventet var gratis uppmuntrades i stället yoga-deltagarna att donera en valfri summa.

Det samlade beloppet skickades som projektgåva till Aniqas fadderområde och kom att användas till inköp av bland annat frysboxar till skolan. Magdalena brinner för barns framtid och barns drömmar. Barnfonden öppnade genom fadderskapet möjligheten för henne att få en nära kontakt och verkligen få reda på hur pengarna använts.

– Man kommer ännu närmare när man får en så konkret återkoppling om hur pengarna kommer till nytta, berättar Magdalena. Och jag tänker att jag kanske också inspirerade andra att skaffa ett fadderbarn.

Genom sin yoga-studio har Magdalena ett stort kundregister som bjöds in till eventet, men vem som helst var välkommen. Magdalena döpte sitt event till ”Nyårsyoga under kristallkronan”. I lokalen satte hon upp ett kort på sitt fadderbarn Aniqa och en skylt som informerade om att man kunde bidra med vad man ville.

Fadderskapet av Aniqa avslutades en tid därefter, på grund att av Aniqa blivit äldre och att hennes område hade stabiliserats och utvecklats.

– Först var jag lite ledsen när jag förstod att vi inte fick behålla kontakten. Men efter ett tag dök tanken upp igen att visst skulle vi ha ett nytt fadderbarn, och jag mejlade Barnfonden om det. Nu har vi har ett fadderbarn från Kenya, som är sju år och heter Margreth. Numera är det så himla kul när man kan hålla kontakt och skicka bilder digitalt. Långt borta men ändå så nära, det är fadderskapet för mig. Nu efter det här samtalet undrar jag om jag inte snart ska göra ett insamlingsevent för Margreth och hennes område också!

Foto: Evelina Jonasson


Läs mer om hur du kan göra en insamling för Barnfonden här.