Elina Anttila har skapat våra nya gåvokort

Det är kontrasten mellan det stora och det lilla som Elina Anttila vill få fram i sina illustrationer för Barnfonden. De små kaninerna som sitter på en stor sten, som för tankarna till en jordglob, vilket i sammanhanget gör den mycket liten.

– Kaninerna får symbolisera oss som bor tillsammans på jorden med olika hudfärg och kulturer. En jord man ibland glömmer lite bort att man befinner sig på, berättar Elina.

Med inspiration från naturen och sin kärlek till skogen skapar Elina fantasifulla illustrationer som lätt går att försvinna in i. Utöver naturen är de stora inspiratörerna hennes barn som gärna tycker till om skisserna. På gåvokortet syns barnens kaniner, Tiger och Bullen.

Elina har alltid tyckt om barnillustrationer och berättar att även hennes andra projekt ofta får en lite ”barnslig” touch. Efter många år i finansvärlden där hon bland annat illustrerade diagram, kartor och flödesscheman, insåg Elina var hennes passion låg. Nämligen att låta pennan göra det den ville.

Nu har Elina avslutat sin anställning som illustratör och ägnar istället sin tid och energi åt just barnillustrationer. Hon säljer dessa som konsttryck genom sitt företag Lillelina.

­– Det blir inga fler diagram, säger Elina. I stället blir det färgglatt och glädjefyllt.

De nya korten finns tillgängliga i Barnfondens gåvoshop, i både tryckta och digitala utgåvor. Stödet går som alltid till arbetet med att ge barn möjligheten till en bättre framtid.