Barnfonden och Sissela Benn delar ut filmpris

På lördag den 23 mars, börjar BUFF 2019, Malmös internationella barn- och ungdomsfilmfestival. Festivalen, som gick av stapeln för första gången redan 1984, pågår under en vecka och det kommer visas hundratals filmer från olika delar av världen. Den gemensamma nämnaren för filmerna är att de berättas ur barns eller ungdomars perspektiv.

Det är en stor tillgång för Barnfondens jury att ha en komiker som Sissela Benn med i sökandet efter årets skratt.

Vi vill höja skrattet

BUFF arbetar med tolerans och alla barns och ungdomars rättigheter, ämnen som ligger Barnfonden varmt om hjärtat. Vi tycker därför det är kul och hedrande att Barnfonden i år får dela ut det nyinstiftade priset för årets bästa komedi. Barnfonden arbetar för att ge fler barn i världen en trygg uppväxt fylld av glädje och tillförsikt, och att få dela ut priset för bästa komedi känns därför extra roligt. Vi vill lyfta skrattet och glädjen!

– Vi vill med vårt komedipris lyfta skrattet och hylla den film som får fler barn i världen att skratta. Just barnskratt är en metafor för barn som mår bra och det är precis det vi kämpar för varje dag. Vi är otroligt stolta över att vara en del av BUFF som genom sina filmer belyser barns och ungas rättigheter över hela världen, säger Anna Svärd, Barnfondens generalsekreterare.

För att utse vinnaren har Barnfonden tagit hjälp av komikern, skådespelaren och regissören Sissela Benn, som har spridit många skratt och mycket glädje, inte minst i rollen som Filippa Bark. I juryn sitter även Ellen Rydhög, filmintresserad sjätteklassare från Malmö, som kan se filmerna utifrån barns och ungdomars perspektiv. Övriga två jurymedlemmar är Anna Svärd och Fredrik Salomonsson, generalsekreterare respektive kommunikatör på Barnfonden.

Pichus dröm från Indien är en av de nominerade filmerna

Nominerade tävlingsfilmer

Pichkus dröm (Indien)
The Falcons (Island)
The Wayang kids (Singapore)