Barnen i Gaza behöver din hjälp – skänk en gåva idag

Foto: Saeed Jaras APA Images

Skänk en gåva till akutinsatsen

Tusentals människor, många av dem barn, har dödats och tiotusentals skadats efter Israels svar på Hamas terrorattack den 7 oktober.

Barnfondens partnerorganisation är på plats i Gaza och gör en akutinsats. Ditt stöd bidrar till att rädda liv.

Flera hundra tusen personer har tvingats fly sina hem i Gaza, och både skolor, bostäder och sjukhus har bombats. Hundratals personer har tagits som gisslan av Hamas. Som alltid är det barnen som drabbas värst.

Vår partnerorganisation inom ChildFund Alliance arbetar i Palestina sedan 1992. Tillsammans med FN:s klustersystem i Gaza analyserar de nu vilka humanitära behov som finns.

Av säkerhetsskäl, och på grund av att alla gränser är stängda samt i princip all införsel av förnödenheter stoppad, är möjligheten till hjälpaktiviteter just nu mycket begränsad. Man har börjat leverera rent vatten men andra typer av insatser går inte att göra för tillfället.

Beroende på hur situationen förändras kommer vår akutinsats – som i ett första steg sträcker sig över sex månader – att fokusera på distribution av rent vatten, näringsrik mat, hygienkit, kontantstöd samt livsviktigt psykosocialt stöd till barn som befinner sig i trauma efter fruktansvärda upplevelser i kriget. Att få barn tillbaka till skola och utbildning är också högt prioriterat när bombningarna upphör. Både för att utbildning är viktigt och för att skolan skapar en känsla av normalitet och trygghet hos barn.

Skänk en gåva till akutinsatsen

 

Gör din egen insamling

Ladda ned en affisch och gör en egen insamling för Barnfondens akutinsats i Gaza. Klicka på bilden för nedladdning.

 

Om Barnfonden och ChildFund Alliance

Barnfonden är en religiöst och partipolitiskt obunden barnrättsorganisation som med barnet i fokus adresserar grundläggande orsaker till fattigdom och utsatthet. Tillsammans med våra givare – privatpersoner, företag, institutioner, stiftelser – samt barn, familjer och personal i våra programområden arbetar vi varje dag för att ge fler barn i världen en trygg uppväxt och en bättre framtid.

Barnfonden ingår i det globala nätverket ChildFund Alliance vars 11 medlemmar stödjer över 32 miljoner barn i 70 länder. Vi arbetar långsiktigt och utifrån ett helhetsperspektiv på barns behov. Vi kämpar för att förbättra barns och familjers villkor genom att fokusera på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Vi arbetar dessutom för att förebygga katastrofer och öka beredskapen i områden som drabbas hårt av klimatförändringarnas effekter.