Akutinsats efter tyfonen Rai i Filippinerna

För två månader sen orsakade supertyfonen Rai stor förödelse i Filippinerna. Nu pågår arbetet för fullt med att bygga upp och återställa drabbade områden. Barnfonden gör en stor insats tillsammans med vårt nätverk, ChildFund Alliance, i några av dessa områden. Målet är att till augusti i år hjälpa cirka 4 500 familjer (24 000 individer) så att de kan komma på fötter igen efter katastrofen som drog undan mattan för hela deras tillvaro. Boende, försörjning, skolgång och trygghet är några av de saker som påverkades av tyfonen.

I videon ser du Dennisse, åtta år, vars familj fick sitt hus förstört av tyfonen. Som tur är skadades ingen i familjen. Geraldine, Dennisses mamma, vill bygga upp deras hus så snabbt som möjligt och samtidigt börja arbeta för att få ihop pengar till barnens skolgång.

Läs mer om insatsen på vår sida för akutinsatser.

Om Barnfonden och ChildFund Alliance

Barnfonden är en religiöst och partipolitiskt obunden barnrättsorganisation som med barnet i fokus adresserar grundläggande orsaker till fattigdom och utsatthet. Tillsammans med våra givare – privatpersoner, företag, institutioner, stiftelser – samt barn, familjer och personal i våra programområden arbetar vi varje dag för att ge fler barn i världen en trygg uppväxt och en bättre framtid.

Barnfonden ingår i det globala nätverket ChildFund Alliance vars 12 medlemmar stödjer över 23 miljoner barn i 70 länder. Vi arbetar långsiktigt och utifrån ett helhetsperspektiv på barns behov. Vi kämpar för att förbättra barns och familjers villkor genom att fokusera på utbildning, hälsa, försörjning och barns rätt till trygghet och skydd. Vi arbetar dessutom för att förebygga katastrofer och öka beredskapen i områden som drabbas hårt av klimatförändringarnas effekter.