Kristin firar 20 år på Barnfonden

Som teamledare på givarservice ansvarar Kristin Rosqvist för att hennes kollegor ska ha en fungerande arbetsdag. Hon har också kontakt med faddrar och givare som ringer eller mejlar med frågor eller behöver hjälp. I år har hon arbetat på Barnfonden i 20 år.

Det är roligt att arbeta på Barnfonden. Jag har fått vara med och se en enorm utveckling sedan jag började år 1999. Vi har haft många utmaningar och det har varit spännande att vara med i processen.

Kristin Rosqvist är teamledare på givarservice och har arbetat på Barnfonden i 20 år.

Kommunikation i fokus

Med 20 års erfarenhet på Barnfonden har Kristin stenkoll på sitt arbete och kan svara på alla frågor som faddrar och givare ställer dagligen. Frågorna kan handla om allt från hur fadderskap fungerar till frågor om betalningar till generella frågor om Barnfondens arbete.

– Jag har arbetat med det mesta på Barnfonden, främst inom givarservice. Jag har varit här så pass länge att jag hanterat alla typer av utmaningar vad gäller fadderverksamheten och frågor som kan uppstå hos givare. Idag är jag teamleader på givarservice och då stöttar jag mina medarbetare i mer komplicerade fall. Jag älskar mitt jobb och jag delar gärna med mig av mina erfarenheter för att hjälpa mina kollegor. 

Bra relationer med faddrar skapar möjligheter för barnen

Kristin brinner för barns rättigheter där att alla barn ska ha rätt till ett bra liv med goda möjligheter. Därför är det viktigt för Kristin att de faddrar och givare som stöttar Barnfonden är nöjda med servicen. Hon anser att hennes viktigaste uppgift är att se till så att faddrar och givare känner tillit till organisationen.

–  Jag strävar efter att kommunikationen med våra faddrar och givare ska fungera så bra som möjligt för att se till att de får svar på alla sina frågor. Det är först när våra faddrar och givare är nöjda med vårt arbete som vi kan stödja barn i utsatta områden. Eftersom att jag själv är mamma är det naturligt för mig att vilja att alla barn i världen ska ha det bra. 

Det är tack vare våra faddrar och givare som Barnfonden kan hjälpa barn och familjer i utsatta områden.

Berörd av att se projektens utveckling på plats

Kristin berättar vidare om en resa hon gjorde med Barnfonden till Kap Verde. Där besökte hon ett projekt på ön Santiago: 

– På Santiago fanns det stora sociala problem. Vi fick besöka många familjer och även skolor på olika delar av ön. Allra starkast var våra möten med barnen. Det var gripande att se deras verklighet med egna ögon. Det fick mig att öka förståelsen för varför vårt arbete verkligen behövs. När jag var där hade Barnfonden redan börjat rusta upp området. Det var skönt att se insatserna vara igång och att det skedde utveckling.

På Santiago arbetade Barnfonden med att hjälpa ensamstående mammor att försörja sina barn och se till att de fick gå i skolan. Kristin såg utvecklingen med egna ögon när hon besökte projektet.

En fungerande arbetsplats är nyckeln till gott arbete

Allt arbete som Barnfonden genomför grundar sig på barns rättigheter. För att vi ska kunna göra ett så bra arbete som möjligt är det viktigt med en väl fungerande arbetsplats, säger Kristin och fortsätter:

– Jag gillar att arbeta på Barnfonden för det händer saker här hela tiden. Jag stöter på nya utmaningar varje dag. Det är viktigt att ha bra kollegor som man trivs med och att arbetsklimatet är bra.