Hälsa på ditt fadderbarn

Många faddrar drömmer om att en dag besök sina fadderbarn. Och varje år gör många av våra faddrar slag i saken. Vill du också besöka ditt fadderbarn? Ta då kontakt med oss minst åtta veckor innan du planerar att resa. Vi hjälper dig att få kontakt med personalen vi samarbetar med i området där ditt fadderbarn bor.

Så här går det till

Du som fadder kan resa och hälsa på ditt fadderbarn. Varje år besöker fler än 60 av våra faddrar sina fadderbarn runt om i världen. När du kontaktar Barnfondens givarservice får du information och tips om vad du kan tänka på inför resan.

Wow – vilken organisation, vilken resa, vilken upplevelse vi har haft i Kambodja! Vi har brevväxlat med vårt fadderbarn Bun Souen i fem år och han och min son Adam är båda 10 år. De lever i två olika världar men blev snabbt förenade när fotbollen kom fram. Adam längtar redan till nästa resa och fotbollsmatch med Bun Souen. Åsa-Maria, som tillsammans med sin son Adam är fadder i Barnfonden

Ni planerar tillsammans

Du kommer att få direktkontakt med personalen som arbetar i området där ditt fadderbarn bor. Ni planerar upplägg tillsammans och vanligtvis brukar själva besöket vara på projektkontoret. Många följer också med och hälsar på i barnets skola.

Bokning av resa

Du bokar själv resa och hotell. Det kan vara bra att känna till att det kan tillkomma kostnader för transport under besöket och ibland också tolk. Projektpersonalen brukar tipsa om hotell i den närmaste staden där det är lämpligt att bo natten före och efter besöket.

Dela med dig av din resa

Vi vill gärna höra allt om din fadderresa. Om du har en berättelse du vill dela med dig av efter ditt fadderbesök kan du skicka text och bild till oss på info@barnfonden.se