Gåva till ditt fadderbarn

När du ger en personlig gåva går den direkt till ditt fadderbarns familj. Ungefär fyra månader efter att du har betalat in gåvan får du ett tackbrev där du får veta vad familjen har köpt för pengarna. Det brukar variera från allt mellan kläder och skor till en stor säck ris, en solcellslampa eller getter. 

Summan vi rekommenderar

För att undvika att det blir stora skillnader mellan familjerna i ett område rekommenderar vi på Barnfonden att inte ge mer än 1 500 kronor per fadderbarn och år. Det går bra att sprida ut gåvan 2-3 gånger under året, från 200 kronor per tillfälle.

När Haymanot i Etiopien fyllde 17 år fick hon en personlig gåva av sin fadder. Hon bestämde själv vad pengarna skulle gå till och köpte en get.  Av födelsedagsgåvorna hon har fått genom åren har hon köpt fem getter, skolböcker och lite kläder. Getterna har fått tre killingar, som Haymanot ska sälja vidare på den lokala marknaden.

Så gör du för att ge en gåva

Autogiro:
Ger du redan idag ditt fadderbidrag via autogiro kan du välja att ge personliga gåvor på samma sätt. När du valt belopp och tidpunkt sker överföringen automatiskt vid samma tillfälle varje år, till exempel vid jul och födelsedag. Kontakta oss om du vill lägga in en personlig gåva via autogiro.

Inbetalningskort
Du kan betala in din gåva med inbetalningskortet som du fått från Barnfonden där det står ”Extragåva till fadderbarn och familj”. Kontakta oss om du saknar inbetalningskort.

Internetbank
Du kan alltid ge din personliga gåva via din internetbank. Använd OCR-numret som står på inbetalningskortet så kommer pengarna rätt. Hör av dig till oss om du behöver OCR-nummer.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på telefon 040-12 18 85 eller info@barnfonden.se

Är du fadder till ett barn i Kambodja?

För dig som är fadder till ett barn i Kambodja är det bra att känna till att där går de personliga gåvorna inte direkt till fadderbarnet och familjen. I våra fadderprojekt i Kambodja samlas istället gåvorna ihop och används till insatser som alla barn och familjer har glädje av.