Hälsa på ditt fadderbarn

Många faddrar drömmer om att en dag besök sina fadderbarn. Och varje år gör runt 50 av våra faddrar slag i saken. En resa och ett besök som nästan alltid blir ett minne för livet. Vill du också besöka ditt fadderbarn? Ta då kontakt med oss minst åtta veckor innan du planerar att resa. Vi hjälper dig att få kontakt med personalen vi samarbetar med i området där ditt fadderbarn bor.

Så här går det till

På vår anmälningssida hittar du allt material du behöver. Anmälningsblankett, vår policy för fadderbesök med mera. Ladda ned och skicka in de ifyllda blanketterna till oss.

Du planerar tillsammans med personalen på plats

Efter att vi tagit emot dina anmälningsblanketter, skickat vidare till våra kollegor på plats och fått ett ok på besöket så tar du över kontakten. Tillsammans med personal på landskontoret i ditt fadderbarns land kommer ni överens om detaljerna kring besöket hos ditt fadderbarn.  I de flesta fallen blir man upphämtad av personal på hotellet där man bor för gemensam transport till området där fadderbarnet bor.

Vanligtvis brukar själva besöket vara på projektkontoret. Många följer också med och hälsar på i barnets skola. Berätta gärna för personalen vad du skulle vilja se och göra under besöket. Förbered frågor som du kan ställa under besöket. Att ha några aktiviteter inplanerade kan ofta vara ett bra sätt att göra situationen lite mer familjär, både för fadder och fadderbarn.

Bokning av resa

Du bokar själv resa och hotell. Det kan vara bra att känna till att det kan tillkomma kostnader för transport under besöket och ibland också tolk. Projektpersonalen brukar tipsa om hotell i den närmaste staden där det är lämpligt att bo natten före och efter besöket.

Dela med dig av din resa

När du kommer hem igen vill vi gärna höra om din fadderresa. Om du har en berättelse du vill dela med dig av efter ditt fadderbesök kan du skicka text och bild till oss på info@barnfonden.se

Läs vår fadderbesöksguide

I vår fadderbesöksguide får du mer detaljerad information om fadderbesök och vad du ska tänka på före och under besöket hos ditt fadderbarn. Exempelvis tips på vilka presenter du kan ha med dig till familjen. I guiden finns även vår policy för fadderbesök.

Läs om Adams och Åsa-Marias fadderresa

Det skiljer en vecka mellan Adams och Buns födelsedagar. Sedan de var fem år gamla har de följt varandra genom långväga brev och i dem har det skickats många, många teckningar. Idag är de båda 11 år och förra året reste Adam med sin mamma Åsa-Maria till Kambodja för att hälsa på Bun som är deras fadderbarn ­­– eller fadderkompis som de själva säger. Resan överträffade alla förväntningar och de jämngamla pojkarna blev snabbt bästa kompisar. Inte visste de då att de skulle ses igen, efter bara ett halvår.

Bilder från tidigare besök