Välkommen till Barnfonden, Anette

6 februari 2018

Anette Sandström är ny insamlings- och marknadschef på Barnfonden och hennes erfarenhet kan enklast beskrivas med ett ord: bred. Eller snarare två ord: mycket bred. Anette har startat och drivit flera företag och bland annat arbetat som produktutvecklare, försäljningsingenjör, kommunikationsansvarig och processledare. Men det är inte bara där hon samlat på sig den kunskap som hon nu tar med sig in i sitt nya jobb. Det är också från sitt engagemang inom scouterna – där hjälp till självhjälp ett ledord, precis som för Barnfonden.

Anette har ett särskilt gott öga till att arbeta med förändring. Hon drivs av att öka förståelsen för vad det är som gör att en förändring ger kraft, snarare än slukar energi. Det är också den här frågan hon har arbetat mycket med de senaste sju åren då hon varit sin egen. Anette har drivit en konsultverksamhet med fokus på förändringsarbete, marknadsföring, strategisk kommunikation och utveckling. Nu går hon från att inte ha någon kollega till att dela arbetsplats med 14 andra på Barnfondens kontor i Malmö.

– ­Jag är otroligt glad för att ha kollegor igen. Som konsult har jag träffat många kunder, men det är inte samma sak som att vara en del av ett arbetslag där alla strävar mot samma mål. Jag har varit en vecka på Barnfonden och det känns väldigt bra. Det är en verksamhet som är lätt att stå för. Här finns så mycket kompetens och det görs ofantligt mycket, säger Anette.

Anette Sandström är uppvuxen i skånska Bara. I dag bor hon – på lagom tågavstånd från Malmö – i Eslöv.

Ser många likheter med scouterna

Anette har varit scout sedan barnsben och är än idag engagerad. Det har gett henne mycket erfarenhet av att arbeta med barn och hon drar flera paralleller mellan scouterna och Barnfonden. Båda verksamheterna arbetar med hjälp till självhjälp, hållbar utveckling, inkludering och har värdegrunder som betonar alla människors lika värde. Och båda är globala organisationer!

Det här är på Anettes bord

Som insamlings- och marknadschef kommer Anette att ansvara för att leda och utveckla arbetet med insamling, kommunikation, marknad, givarservice, driva förändrings- och förbättringsarbete inom organisationen samt utveckla våra företagssamarbeten.

– Jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter och samtidigt arbeta för att barn världen över ska få chans till en bättre framtid. Barn öppnar upp vår värld och får oss vuxna att tänka nytt, avslutar Anette.

Varmt välkommen till Barnfonden, Anette! Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig.

 

Dela sidan: