Gör som Göran – starta en insamling

Göran Annér i Malmö har länge funderat på hur han på bästa vis kan bidra till förändring. Det gäller att hitta sitt eget sätt och Göran gillar insamlingsidén. I samband med sin födelsedag startade han en insamling för Barnfonden som tog ordentlig fart. Det är tydligt att många vill fira en födelsedag genom att bidra till ett viktigt ändamål.

När Görans 45-årsdag närmade sig började han fundera på hur han ville fira. Presenter ville han inte ha, men däremot tyckte han att det var ett perfekt tillfälle att samla in pengar till något viktigt.

– Jag startade en insamling till Barnfonden på Facebook och lovade alla som jag bjöd in att matcha varje skänkt krona. För varje bidrag som kom in till insamlingen betalade jag in motsvarade belopp, berättar Göran.

Göran Annér i Malmö matchade själv varje bidrag han fick till sin insamling. Engagemanget blev större än han vågat hoppas på.

Stort engagemang mitt i semestertider

På vår fråga om vad Göran hade för förväntningar svarar han att han inte hade några. Förhoppningar hade han däremot. Göran hoppades att hans vänner ville bidra till insamlingen men visste samtidigt att många, precis som han själv, vill göra något gott men har svårt att komma till skott. Han berättar:

– Jag blev väldigt överraskad att det gick så bra som det gjorde, inte minst med tanke på att jag drog igång insamlingen mitt i semestertider.

Görans födelsedagsinsamling samlade in 10 734 kronor via Facebook och ytterligare ett par tusen genom direktöverföringar till Barnfondens konto. Pengarna används nu i våra aktuella projekt, bland annat för att stoppa könsstympningen av flickor i Etiopien och till att rusta upp skolor för barn i Mali.

Lätt att starta egen insamling

Vi ser hur allt fler väljer att starta egna insamlingar till vårt arbete via Barnfondens hemsida eller Facebook. Det är ett enkelt sätt att med vänner och bekanta göra en insats – tillsammans.

På Barnfondens hemsida under Insamlingar finns en funktion som gör det möjligt att starta en egen insamling till ett ändamål som ligger dig  varmt om hjärtat. Mer information hittar du här: Starta egen insamling 

Vi är otroligt glada och tacksamma för Görans initiativ och det stora engagemanget han drog igång. Vi låter också hälsa att Göran var nöjd med sin födelsedag som firades med god mat och vänner.

Samla in till hälsa och näring! Vi arbetar med många olika delar för att barn ska må bra och ha en god hälsa.