Barnfonden är en barnrättsorganisation som arbetar i utsatta områden i Afrika, Asien och Latinamerika. Med ditt stöd kan vi ge fler barn utbildning, god hälsa och trygghet i ett föränderligt klimat.

Vår vision är en hållbar värld där barn blir lyssnade på, tas om hand och blir respekterade.

En värld där varje barn kan säga…

Så här kan du stödja oss

Vill du ge bort ett fadderskap i julklapp eller present? Mejla eller ring Barnfonden så hjälper Kristina, Kia, Sevgi eller Julia på Givarservice dig. Du når oss på 040 – 12 18 85 eller info@barnfonden.se.

Andra sätt att stödja

Du kan även starta en egen insamling, skänka en allmän gåva, stödja våra akutinsatser, ge en minnesgåva eller testamentera till Barnfonden. Oavsett hur du väljer att stödja så bidrar du till att fler barn i världen kan växa upp i trygghet till en bättre framtid.

Aktuellt

Nu kan du få skattereduktion för dina gåvor till Barnfonden. Reduktionen gäller gåvor insatta från och med 1/1 2020 och kommer, om du har rätt till skattereduktion, finnas med i din deklaration för 2021. Läs mer här.

Barnfonden har nyligen beviljats ett stöd på 3,9 miljoner kronor från Musikhjälpen. Vi kommer genomföra en insats för att motverka olika typer av övergrepp i världens största flyktingläger i Cox’s Bazar i Bangladesh. Du kommer kunna läsa mer om detta viktiga projekt framöver.

Den perfekta julklappen till medarbetarna på ert företag? Köp gåvor i vår gåvoshop och skicka ett fint digitalt gåvokort till var och en. Kontakta Karin Bergqvist på 040 – 12 18 85 eller via mejl karin.bergqvist@barnfonden.se om ni vill veta mer.

Vårt arbete

Barns rätt till trygghet i ett föränderligt klimat

Vår verkliga hjärtefråga är barns rätt till ett tryggt liv. Vi sätter alltid barnet i fokus och alla våra insatser syftar till att ge fler barn i världen en trygg uppväxt och en bättre framtid.

Vägen dit går via insatser inom utbildning, hälsa, försörjning, trygghet och skydd samt klimat. Vi arbetar långsiktigt, holistiskt och inkluderande.

Det är vi tillsammans – personal, givare, barn och familjer – som åstadkommer hållbar förändring.

Barnfonden arbete utgår från FN:s barnkonvention. Läs hela barnkonventionen här.

I våra Effektrapporter kan du läsa mer om vilka insatser vi gjort tidigare och hur de gett fler barn i världen en tryggare uppväxt och en bättre framtid.

Om Barnfonden

Barnfonden är en barnrättsorganisation som grundades 1991.

Vi är en del av det internationella nätverket ChildFund Alliance och tillsammans stödjer vi cirka 16 miljoner barn och familjer i fler än 60 länder världen över.

Barnfonden stöds av över 20 000 barnfaddrar och andra månadsgivare.

Barnfondens kontor finns i Malmö.

Barnfondens arbete leds av en oavlönad styrelse.

Barnfondens arbete utgår från FN:s barnkonvention.

Barnfonden har 90-konto och är medlem i branschorganisationen Giva Sverige samt Concord Sverige.

Swisha en gåva som ger barn i världen en bättre framtid: 901 30 20

Aktuellt om vårt arbete

Trädgårdar på skolor skyddar och engagerar

En skolträdgård bidrar inte bara till en grön oas för elever. Den skyddar också mot översvämningar. I Kambodja arbetar vi med skolträdgårdar som elever både skapar och tar hand om.

Sol och vatten för en bättre värld

På Barnfonden drivs vi av att gå samman med andra för att få till en hållbar förändring. Vi kan åstadkomma så mycket mer tillsammans och vi är väldigt stolta och glada för att kunna länka samman en svensk innovation – Solvatten – med vår samarbetspartner i Kenya.

Välkommen i styrelsen, Maya

Hon har gjort sin röst hörd i ungdomsforum inom både FN och EU. Nu gör hennes engagemang också avtryck i Barnfondens styrelse där Maya Mbog Rosén är suppleant sedan oktober 2020.

Följ och gilla oss gärna på Facebook. Är du fadder kan du gå med i vår Facebook-grupp för faddrar.

Samarbetspartners