Lunchboxa stödjer skola


En gång i veckan under hösten 2017 har en grupp med företagsledare samlats på Fightness gym i Malmö. De träffas för att nätverka, sparra och ge stöd till Barnfondens arbete med en ny skola i Mopti i Mali.

– De som tränar hos oss får en kick. Om jag kan sätta ett värde på den kicken kan vi också bidra till något bra. Hela summan för kursen går till Barnfondens arbete i Mopti, säger Armen Doslic, initiativtagare och grundare till Fightness gym.

Värdet för kickarna blir i det här fallet 120 000 kronor och pengarna kommer att användas till att bygga upp ett klassrum i Mopti i Mali. Området är konfliktdrabbat och många av de skolor som finns är i mycket dåligt skick och saknar toaletter.

Konflikthantering minskar sociala spänningar

– Förutom att rusta upp skolor och bygga toaletter arbetar vi också med konflikthantering. I Mopti märks motsättningarna i befolkningen av även bland barnen i skolan och vi arbetar för att minska de sociala spänningarna.

Det berättar Martina Hibell, programchef på Barnfonden, som vi här ser tillsammans med Nathalie Tapia från Fightness Gym på ett av lunchträningspassen.

 

Skånemejerier är huvudsponsor

”På Skånemejerier har vi träningsprodukter som vi gärna bidrar med till ett sådant här initiativ. Vi stödjer ofta lokala evenemang och arbetar för att uppmuntra barn att röra på sig. Det här projektet är spännande för att det kombinerar god hälsa med en god sak och det är lokalt i Malmö. Varje vecka har vi sett till att deltagarna på Lunchboxa har fått proteinbars, drickyoghurt, kvarg och smoothies.”

Martina Pettersson, Marketing Manager på Skånemejerier AB

Nätverka och samtidigt bidra till något gott

Träningen leds av Armen Doslic och efter uppvärmning, teknikträning sparring, och stretchning blir det eftersnack och lunch. Doslic är kampsport- och självförsvarsinstruktör med lång erfarenhet.

– Intresset har varit stort och många vill få tillgång till kvalitetsträning, möjlighet till nya affärskontakter och på köpet hjälpa utsatta barn, säger Armen Doslic.